Image Image Image Image Image

zelená knižnica

Najznámejšou edíciou vydavateľstva Slovenský Spisovateľ je ZELENÁ KNIŽNICA.

Už niekoľko rokov je vnímaná ako záruka dobrého napínavého čítania.

Scroll to Top

Na vrch

Novinky

10

dec
2018

V kategórii: Novinky

Vydal: Slovenský spisovateľ

Ochranca – strhujúci ľúbostný príbeh pokračuje

Dňa10, dec 2018 | V kategórii: Novinky | Vydal: Slovenský spisovateľ

Kristína Brestenská zaujala čitateľov hneď svojím prvým románom Grófov syn. Ochranca je jeho pokračovaním.  „To, ako sa tento príbeh bude vyvíjať, som vedela už počas písania Grófovho syna. Knihu som dokonca dokončila dávno predtým, ako vôbec vyšla prvá časť, a v kútiku duše som dúfala, že čitateľov bude zaujímať aj príbeh Williamovej sestry Elisabeth,“ prezradila autorka.

 

Keď sa videli naposledy, on sa s ňou odmietol oženiť a odišiel z jej života aj z Anglicka. Náhoda ho zaviala až na dvor kráľa Richarda Levie srdce a v jeho službách sa vybral na výpravu za oslobodenie Svätej zeme. Ona sa so zlomeným srdcom vydala za iného a znášala všetky príkoria, ktoré jej osud nachystal. Po piatich rokoch sa James zbavený všetkých ideálov natrvalo vracia do Anglicka. Splnilo sa mu, o čom sníval od detstva, no jeho duša a svedomie zostávajú poznačené. Keď neskôr na slávnosti v kráľovskom paláci spoznáva tajomnú ženu, prebúdza sa v ňom dávno zabudnutý inštinkt ochrancu a túžba po žene, ktorá preňho predstavuje nebezpečenstvo. Podarí sa Jamesovi zachrániť neznámu z rúk tyranského princa Jána, ktorý v bratovej neprítomnosti prevzal vládu nad krajinou? Dovolí osud, aby sa znovu stretol s Elisabeth, ktorej pred rokmi tak veľmi ublížil?

Kristína Brestenská na narodila a žije v Nitre. Vyštudovala Slovenskú poľnohospodársku univerzitu. Knihy i písanie ju lákali už od detstva. S kamarátkami si ako osemročné založili spisovateľský klub. Jej vášňou sú historické romance. Debutovala románom Grófov syn.

OCHRANCA vychádza na 344  stranách, maloobchodná cena 12,90  €.

Tags | ,