Image Image Image Image Image

zelená knižnica

Najznámejšou edíciou vydavateľstva Slovenský Spisovateľ je ZELENÁ KNIŽNICA.

Už niekoľko rokov je vnímaná ako záruka dobrého napínavého čítania.

Scroll to Top

Na vrch

Novinky

21

nov
2017

V kategórii: Novinky

Vydal: Slovenský spisovateľ

Novinka – DOM ŠPIÓNOV: Teroristi z Islamského štátu udrú znova

Dňa21, nov 2017 | V kategórii: Novinky | Vydal: Slovenský spisovateľ

Sedemnáste pokračovanie jednej z najúspešnejších špionážnych sérií všetkých čias sa hneď po svojom vydaní dostalo na prvé miesto rebríčka bestsellerov New York Times. Aj to svedčí o neutíchajúcej popularite autora a jeho legendárneho hrdinu, špičkového agenta a reštaurátora Gabriela Allona.

Silvových priaznivcov isto poteší i fakt, že séria sa čo nevidieť dočká filmového spracovania v podobe televízneho seriálu. Poľovačka na najnebezpečnejšieho teroristu sveta, nepolapiteľného Saladina, pokračuje!

Štyri mesiace po najväčšom atentáte na americkej pôde od 11. septembra teroristi z Islamského štátu udrú znova – tentoraz sa ich cieľom stane elegantná londýnska štvrť West End, ktorou otrasie séria mohutných výbuchov prinášajúcich hrozné krvipreliatie a  paniku. Tieto útoky sú výsledkom dokonalého utajenia a koordinácie, no ich páchatelia predsa len zanechajú po sebe jednu stopu.

Táto stopa zavedie Gabriela Allona a jeho tím na juh Francúzska, do prepychového sídla Jeana-Luca Martela a Olivie Watsonovej. Olivia, krásna bývalá modelka, predstiera, že netuší, že pravým zdrojom Martelovho rozprávkového bohatstva sú drogy. A Martel zasa zatvára oči pred faktom, že obchoduje s človekom, ktorého cieľom je zničenie Západu. Pod Gabrielovým skúseným vedením sa však obaja i proti svojej vôli stanú hrdinami v globálnej vojne s terorizmom.

Daniel Silva.  Americký spisovateľ špionážnych románov roky pracoval ako vojnový reportér pre televíznu stanicu CNN. Už jeho prvý román The Unlikely Spy z roku 1997 ho katapultoval na pozíciu najčítanejšieho autora tohto žánru v USA a dodnes je prekladaný po celom svete. V súčasnosti je Daniel Silva považovaný za klasika špionážneho žánru. Jeho romány boli preložené do 30 jazykov.

DOM ŠPIÓNOV vychádza na 368 stranách. Maloobchodná cena 12,90 €.

Tags | , ,